Japanska kozmetika je preko svoja dva brenda Hada Labo Tokyo i Yoskine osvojila srca kupaca na našem tržištu. Kako su Japanke poznate u svetu po besprekornoj nezi kože, poželeli smo da vam u ovom blogu dočaramo na koji način Japanke vode računa o svom izgledu. Dame sa naših prostora već su usvojile negu kože kroz više koraka u svojoj svakodnevnoj rutini, zato nam je posebno zadovoljstvo da vam predstavimo proizvode koji dolaze iz Japana i koji će vam pomoći da na što zdraviji način dođete do savršenog izgleda vaše kože.

Hada Labo Tokyo – Tajna nege Japanskih lepotica

Jedan od standarda lepote u Japanu jeste svetla i sjajna koža poput stakla i čista koža bez fleka koja predstavlja vrhunac japanske lepote i elegancije, zato u nezi kože Japanki primat zauzima briga o koži pre nego make-up.

Hada Labo Tokyo brend je nastao 2004. godine u laboratorijama Rohto Pharmaceuticals u Japanu, koji ima tradiciju preko 100 godina u razvoju farmaceutskih i kozmetičkih proizvoda. Danas je najprodavanija japanska kozmetika za negu kože, dok je Hada Labo Tokyo Hidrator zauzeo prvo mesto u Japanu kao najprodavaniji kozmetički proizvod 7 godina za redom.

Hada Labo je filozofija stila života, koja se koncentriše na sve što je idealno, jednostavno i pouzdano. Naglašava jednostavnost u nezi kože, zato u sastavu Hada Labo proizvoda nema suvišnih boja i mirisa.

Japanska kozmetika - Hada Labo Tokyo hidrator
Hada Labo Tokyo Anti – Aging super hidrator

Dnevna rutina jedne Japanke

Kroz različite proizvode, Japanke prate koncept dubinskog hidriranja slojeva kože dok umesto čišćenja gelom ili penom one to čine uljima, posebno uveče. Jutarnja rutina sastoji se od čišćenja lica blagim Ph izbalansiranim sredstvom koja ne skidaju prirodni sebum lica i na taj način sprečavaju pojavu bora i tankih linija.

Umesto tonika koji može sadržati alkohol i isušiti lice, Japanke koriste losion za lice ili esenciju koji nanose na lice i vrat pre nanošenja dnevne kreme. Ovi proizvodi predstavljaju tečne hidratore  i kombinacija su tonika i seruma, a efekat prodiranja u slojeve kože je efikasniji. Preparate nanose utapkavanjem pre nego razmazivanjem kako povlačenjem kože ne bi stvorile dodatne bore. Na taj način sredstvo pomaže da se uklone fleke, tonizira i hidrira koža lica koja nakon ove rutine biva čvršća.  Maske za lice su sastavni deo nege Japanki, a posebno su popularne sheet maske. Budući da se Japanke štite od sunca kako ne bi nastale bore i kako bi očuvale bledi izgled svog lica, krema sa SPF faktorom je obavezna, ali i duge pantalone, rukavice i šeširići koje nose i tokom najtoplijih letnjih dana.

Japanska kozmetika obiluje prirodnim uljima, a omiljeno među njima je ulje kamelije Tsubaki, koje Japanke koriste stolećima unazad zbog njegovog bogatog sastava koji čine omega-9, (oleinska kiselina) esencijalni proteini i gliceridi.

Ishrana kao tajna lepote

Dugoročni efekt lepote se svakako odražava i kroz ishranau koja obiluje tofuom, lososom, zelenim čajem, koštunjavim voćem, ali i morskim algama. Morske alge sadrže humektante koji pomažu koži da zadrži vlagu i prirodni su hidranti, bogate su aminokiselinama i mineralima poput magnezijuma i cinka. Takođe, sadrže prirodni kolagen koji pomaže u smanjenju hroničnih stanja kože kao što su rozacea i akne. Tajne Japanki u svakodnevnoj rutini čestu bude ant-age pilinzi azuki pasuljem koji pomaže u sužavanju pora i prirodan su lek protiv akni. Na isti način koriste i pirinčane mekinje komenuka koje su pune antioksidanata (čak 70%) a sve u korist zategnute kože i borbi protiv prvih znakova starenja.

Vitamin C – čudesni vitamin koji pojačava prirodne zalihe kolagena, pomaže i u razgradnji melanina, prirodne pigmentacije koja je posledica sunčanja ili starenja. Ovaj vitamin je sigurna pomoć do prirodne i blistave kože.

Ono što je svakako jedan od najefikasnijih koraka jesu i Onsen kupatila u prirodnim izvorima koji predstavljaju ritual lepote. Svakodnevno uživaju u kućnim kupkama koje su obogaćene uljima i prirodnim solima, Japanke čiste pore, vrše detox organizma i hidriraju kožu.

Današnje Japanke se pridržavaju raznih subkultura poput Harajuku, Dekora ili Lolita, i svaki od njih idealizuje drugačiji izgled, ali ono u šta svakako veruju jeste da prava lepota dolazi iznutra. Japanci koriste izraz Mienai Oshare kojim nazivaju neviđenu lepotu koja kao takva održava ravnotežu i samopozdanje.

Hada Labo Tokyo – Japanska kozmetika

Da bi izazvali kod vas sjajan osmeh i toplu energiju koji će vašu unutrašnju lepotu pospešiti, naša online prodavnica kozmetike vam donosi neverovatan Hada Labo Tokyo brend, najprodavanija japanska kozmetika koja se koristi za negu i hidrataciju kože. Tajni sastojci proizvoda za negu kože lica leže u mešavini više vrsta hijaluronskih kiselina koje nude svojom formulom neverovatnu hidrataciju u svim slojevima kože, kojoj su Japanke posebno naklonjene.

Pitali smo Make-up artistkinju Ljiljanu Živić:

O izuzetnim efektima Hada Labo Tokyo brenda, pričala je naša blogerka Bjutisava sa Ljiljanom Živić, make-up artiskinjom i sertifikovanim edukatorom.

#Bjutisava: Videli smo da si na svojim socijalnim mrežama stavila recenzije o Hada Labo Tokyo brendu, pa smo poželeli da podeliš sa nama svoje iskustvo. Šta za tebe predstavlja ovaj brend i da li ga preporučuješ u svakodnevnoj nezi kože lica?

@make_up_ljiljana: Hada Labo Tokyo kozmetiku koristim već dugi niz godina. Hidratacija je neizostavni deo nege, a ono što mi se posebno dopada jeste lagana tekstura koja ne masti kožu i čini je besprekorno glatkom. Hidrator od 150ml je nešto što će vam dugo koristiti u nezi kože lica, a ja ga pored svakodnevne nege koristim i kao podlogu za savršeni make-up. Proces šminkanja obavezno započinjem pripremom Hada Labo hidratorom koji nanosim na vlažnu kožu lica i vrata. To činim blagom masažom, a potom tapkajućim pokretima. Sledeći korak je nanošenje Hada Labo hidratantne kreme kojom „zaključam“ proces pripreme kože za nanošenje make-upa. Zadovoljstvo mojih klijentkinja je na prvom mestu, a posebno me raduje kad nakon šminkanja imaju osećaj da im je lice savršeno kao od porculana. Tajna leži svakako u dobroj pripremi kože ovim neverovatnim brendom. Ukoliko mene pitate, ocena je 10/10.

Da bi ste videli našu Hada Labo Tokyo ponudu, posetite link: https://sava.co.rs/brendovi/hada-labo-tokyo/